Våre gruppetilbud

Vi tilbyr mange spennende kulturopplevelser med guide, og skreddersyr gjerne opplevelsen for dere. 

 

Gruppen må være på minimum 10 personer, og programmet bookes gjennom Grimstad Turistkontor

Grimstad bys museer har skjenkerett for salg av øl og vin til lukkede selskaper ved våre museumsarenaer. Dette kan bestilles i forbindelse med gruppeturer. 

Her er en oversikt over opplevelsene vi tilbyr: 

 

Omvisning på Sjøfartsmuseet

Sjøfartsmuseet formidler regionens spennende sjøfartshistorie. Museet ligger i Hasseldalen – et sted med lange tradisjoner for skipsbygging. Bli med på en reise tilbake til seilskutetiden! Til tiden da skip ble bygd i tre og drevet fram av vind og seil i handel på de syv hav. Du får møte førstereisgutten, rederen, prisonfangen og kapteinens kone, som alle tar deg med på en reise tilbake i tid. Til da Havanna på Cuba var kjent som «sukkerhavnen» og maten om bord bestod av klippfisk og velling.

 

Omvisning på Hagebruksmuseet

Den vakre parken på Dømmesmoen er rammen rundt Norsk Hagebruksmuseum. Her er utstillinger om den viktige hagebruksnæringen i Grimstad. Dere får høre om vinproduksjonen på Fuhr, konservesindustrien i Grimstad og om det økologiske samspillet mellom biene, naturen og menneskene. Hva med å avslutte omvisningen med ferske vafler og kaffi? Museet er kjent for de velsmakende vaflene sine! 

 

Omvisning på Ibsen-museet

Ibsen-museet er en av Grimstads største attraksjoner. Dere får se det originale apoteket hvor den unge apotekermedhjelper Ibsen arbeidet, og vaktstuen hvor han skrev sitt første drama, Catilina. Henrik Ibsen bodde i Grimstad i seks viktige ungdomsår. Vi forteller historier om forelskelse, vennskap og det «uekte» barnet.

Vi anbefaler å kombinere besøket på Ibsen-museet med en guidet byvandring til de andre Ibsen-stedene i Grimstad. 

 

Heivandring i Hamsuns fotspor

Ta på gode sko og bli med på en vandring over «heia» i Knut Hamsuns fotspor! Her er vi tett på Hamsuns siste bok Paa gjengrodde stier. Vi tar pauser underveis for å høre guiden lese skildringer fra boken. Vandringen har også fokus på Hamsuns tid i Grimstad, hvor han bodde i over 30 år. Dere får høre om Nobelprisen, Nørholm, krigen, husarresten og rettsaken.

 

Vandring i Sjøfartsbyen Grimstad

Grimstad var en gang en av verdens største sjøfartsbyer i forhold til innbyggertall. Dette har satt sitt preg på vår lille sørlandsby. Bli med på en kulturhistorisk vandring i sjøfartsbyen Grimstad og hør historiene om oppturene og nedturene i skipsfartsnæringen, om hvor seilskipene ble bygd, hva mannskapet brukte tiden om bord til og hvordan sjøfolkene mestret havet. Vi viser dere hvordan sjøfarten har påvirket byens arkitektur og infrastruktur.

 

Vandring på stinter og smau

Grimstad er full av bortgjemte snarveier. Vi kaller dem stinter og smau. Stintene og smauene er en viktig del av byens historie. Bli med på guidet vandring i byens trapper og krinkelkroker og hør spennende historier på veien!

Som en del av vandringen anbefaler vi en stopp på byens lokalpub Smaue. Her får dere en opplevelse for smakssansene med ølsmakingen som er spesiallaget for vandringen. Barvakten loser dere gjennom smaken av lokalt øl og lokal fingermat. Og guiden setter en fin lokalhistorisk ramme rundt det hele.

 

Vandring i Dikterbyen Grimstad

Grimstad er Henrik Ibsens og Knut Hamsuns by. Vi kaller oss Dikterbyen. Og det finnes mange spor etter de to verdensberømte dikterne i byen. På samme måte som Grimstad har satt spor i deres dikting. Vi tar deg med på en vandring i dikternes fotspor og forteller historier fra tiden da Grimstad var hjemsted for verdensdikterne.  Om forelskelser, spottevers og de gjengrodde stier.

 

Terje Vigen-opplevelser i Grimstad

Ibsens «Terje Vigen» er for mange et kjent og kjært dikt. Det episke diktet bygger på historier fra Sørlandet under napoleonskrigene. Vi har utviklet unike Terje Vigen-opplevelser med inspirasjon fra diktet og skreddersyr opplegget for dere. Her kan dere sette sammen opplevelser fra vår Terje Vigen-meny: Bli med på seiltur i Grimstads vakre skjærgård med Terje Vigens matpakke om bord! Eller hva med en spesialomvisning på sjøfartsmuseet, en opplesning av diktet eller en Terje Vigen-quiz for teste kunnskap sammen? Nyt en deilig «Terje Vigens Fish’n chips-burger» for å toppe det hele.

Spør oss om tips for akkurat deres gruppe!

 

Vandring i Ibsens Grimstad

Vandringen fokuserer på Ibsens ungdomstid i Grimstad, og på hva som kan ha inspirert den unge herr Ibsen til å skrive mens han bodde her. Dere får se sentrale Ibsen-steder i byen og høre historiene fra Ibsens ungdomstid.

Vi anbefaler å kombinere vandringen med et besøk på Ibsen-museet i Grimstad – en av våre største attraksjoner!

 

Parkvandring på Dømmesmoen

Dømmesmoen er en naturskjønn perle like utenfor Grimstad med en stor og velholdt park.  Vandringen går gjennom den praktfulle parken. Dere får se rosene, dammen, eika, staudene og Ibsens urtehage. Gården Dømmesmoens historie kan spores helt tilbake til 1600-tallet, men den nyere historien startet på 1920-tallet da Statens gartnerskole startet opp her. Dette gjør parken til et egnet sted for historier om hagebrukseventyret i Grimstad.


Hamsun og Nobelprisen – et foredrag med bankett

I 1920 mottok Knut Hamsun nobelprisen for sin roman Markens grøde. Sammen med byens velrenommerte restaurant, Smag & Behag, har vi nå gjenskapt den 7-retters nobelmiddagen fra prisutdelingen i Stockholm i 1920. Til middagen blir dere kjent med den dramatiske historien bak nobelpristildelingen. Bli med på en eksklusiv reise i ord, mat og drikke! Vi lover en matopplevelse utenom det vanlige.