Guiding på museum

IBSEN-MUSEET

Henrik Ibsen kom til Grimstad vinteren 1843/44 for å gå i lære hos apoteker Reimann. Han ble her i seks år, og da han reiste våren 1850 var det som forfatter av skuespillet Catilina. Ibsen-museet er stedet hvor Ibsen bodde de tre siste årene i Grimstad. Her kan gruppen oppleve det originale apoteket hvor den unge apotekermedhjelperen arbeidet, og vaktstuen hvor han skrev sitt første drama.

Etter dette vil gruppen få bevege seg fritt i museet på egenhånd. Det er vanskelig å komme inn i museet med rullestol. Utover dette er omvisningen tilgjengelig for alle. I dette tilbudet er det mulig å inkludere et glass øl eller vin som en del av pakken.

Anbefalt varighet: 45-75 minutter
Minimum: 45 minutter

SJØFARTSMUSEET

Sjøfartsmuseet i Aust-Agder er et helt nytt museum, som formidler regionens spennende sjøfartshistorie. Museet ligger i Hasseldalen – et sted med lange tradisjoner for skipsbygging. På sjøfartsmuseet er det utstillinger, kafé og museumsbutikk.

Gruppen får først en introduksjon i de historiske omgivelsene Hasseldalen på utsiden av museet. Her står bygninger fra seilskutetida  den dag i dag. Deretter får gruppen utforske museets utstilling «...har hvide Seil os bragt».

Vi anbefaler et måltid i museets kafé Smag & Behag etter omvisningen. Kafeen har en spennende maritim meny.

Anbefalt varighet: 75-120 minutter
Minimum: 75 minutter

NORSK HAGEBRUKSMUSEUM

Grimstad har lenge hatt et klima som har vært gunstig for frukt-, bær-, og grønnsaksproduksjon/foredling.  Norsk Hagebruksmuseum holder til i vakre omgivelser på Dømmesmoen, og forteller om deler av hagebrukets historie i Grimstad. Dømmesmoen har en lang historie, og er et spennende område med gravhauger, turområder og et vakkert parkanlegg.

Gruppen vil få en introduksjon om Dømmesmoen og Norsk Hagebruksmusem, før de kan bevege seg rundt i museets utstillinger på egenhånd. Her finnes utstillinger om Fuhrs vinproduksjon i Grimstad, om konservesindustrien i Grimstad, og om det økologiske samspillet mellom bier og blomster.

I dette tilbudet er det mulig å inkludere vaffel og kaffe, et glass øl eller vin, eller eplemost fra Puntervold som en del av pakken. Inne i Norsk Hagebruksmuseum befinner alt seg på én flate, og er tilgjengelig for alle.

Anbefalt varighet: 45-60 minutter
Minimum: 45 minutter