Våre gruppetilbud

Grimstad bys museer tilbyr byvandringer, parkvandringer, omvisning på museene og foredrag for grupper. Les mer om alle våre gruppetilbud her. Gruppeprogrammene tilbys året rundt. Gruppen må være på minimum 10 personer, og programmet bookes gjennom Grimstad turistkontor på telefon: 37 25 01 68, eller e-post: turistkontoret [at] grimstad.kommune.no. Web: www.visitgrimstad.com.

Grimstad bys museer har skjenkerett for salg av øl og vin til lukkede selskaper ved våre museumsarenaer. Dette kan bestilles i forbindelse med gruppeturer.

Byvandring med tema: DIKTERBYEN

Grimstad er Henrik Ibsens og Knut Hamsuns by. Det finnes mange spor etter de verdensberømte dikterne i byen – og Grimstad har satt spor i deres dikting. På byvandringen besøker vi sentrale steder og omtaler opplevelser som kan ha hatt betydning for senere diktning.

Vi stopper ved Reimanngården, Bietorvet, Terje Vigens brygge, “Hamsuns” postkasse, biblioteket og Ibsen-husets hage. Vandringen foregår i flatt terreng og egner seg for alle som kan holde normal ganghastighet. I dette tilbudet er det mulig å inkludere Grimstads spesialitet ”Porke”, Norges beste skolebrød, som en del av pakken.

Anbefalt varighet: 60-90 minutter
Minimum: 60 minutter

Heivandring med tema: HAMSUN – ”POSTKORTET”

Knut Hamsun kjøpte gården Nørholm utenfor Grimstad i 1918, og bodde der med sin familie fram til sin død i 1952. Han mottok Nobels litteraturpris i 1920 for romanen Markens Grøde. Under 2.verdenskrig ble det kjent at Hamsun støttet okkupasjonsmakten. Etter krigen ble han derfor internert på det gamle sykehuset i Grimstad i påvente av rettsak. I rettsaken i Grimstad ble han ilagt en erstatningsbot som var så stor at han i realiteten var ruinert for alltid. I 1949 utga han sin siste bok Paa gjengrodde Stier, som omhandler tiden fra han ble arrestert til dommen falt i Høyesterett.

Vandringen tar deg med i Hamsuns ruslespor.  Vi fokuserer på Hamsuns beskrivelser i boken Paa gjengrodde Stier. Opplesning av Hamsuns skildringer i boken er en sentral del av vandringen. Vi starter ved det gamle sykehuset i Grimstad, går over Fløyheia og ender ved ”Hamsuns” postkasse i Storgaten. Vandringen foregår i kupert terreng, og egner seg ikke for mennesker med bevegelseshemninger. Vi anbefaler godt fottøy.

Det er mulig å legge vandringen til rette for mennesker med bevegelseshemninger. Vi starter da vandringen ved det gamle sykehuset i Grimstad, går ned Storgaten, og stopper ved biblioteket og ”Hamsuns” postkasse.

Anbefalt varighet: 90-120 minutter
Minimum: 90 minutter

Hamsun og nobelprisen - et foredrag med bankett

Knut Hamsun kjøpte gården Nørholm utenfor Grimstad i 1918, og bodde der sammen med sin familie fram til sin død i 1952. Hamsun mottok nobelprisen for sin roman “Markens grøde” i 1920. Mange har lest romanen, men de færreste har spist nobelmiddagen som ble servert på banketten i Stockholm.

Vi tar dere med på en eksklusiv vandring i ord, mat og drikke hvor dere blir kjent med den dramatiske historien bak tildelingen og får servert den samme velsmakende 7-retters menyen som Hamsun fikk i sin tid. Programmet er et samarbeid mellom Grimstad bys museer og Smag&Behag.

Betingelser: Minimum 12 personer. Opplegget må være booket gjennom Grimstad turistkontor senest 7 dager i forveien.
Sted: Smag&Behag