Turist i egen by

Lørdag 26. mai 2018 er alle i Grimstad invitert til å oppleve byen sin gratis! Ibsen-museet og sjøfartsmuseet holder åpent hele dagen.Turist i egen by er et arrangement for Grimstads befolkning, som arrangeres av Grimstad Turistkontor med gode samarbeidspartnere.

Dette er en god anledning til å besøke attraksjoner du spaserer forbi hver dag, men ikke har tatt deg tid til å stikke innom. Målet er at du som bor i byen, skal bli en god ambassadør for Grimstad og en kunnskapsrik vert for gjester fra inn- og utland.

Det du trenger å gjøre er å registrere deg på forhånd på evenbrite - og viser frem billetten når du kommer på aktiviteten, museet eller attraksjonen som er med på arrangementet "Turist i egen by". Billetten kan vises enten på mobil eller på papir. Du kan bestille 1 stykk familiebillett, det vil gi gratis inngang for hele familien (skriv antall familiemedlemmer). Hvis dere skal gå forskjellige steder må man bestille flere enkeltbilletter. Hvis du trenger hjelp til å registrere deg slik at du får billett kan du komme innom turistkontoret for hjelp. 

FORELØPIG PROGRAM FOR "TURIST I EGEN BY"

Skonnerten Solrik - Bli med seilskuta Solrik ut på en times tur i Grimstads vakre skjærgård. Avgang fra Torskeholmen kl.11.00. Det er plass til 70 personer ombord. Førstemann til mølla gjelder.

Ibsen-museet - Museet er landets eldste i sitt slag - åpnet så tidlig som i 1916, ti år etter Ibsens død. Museet ligger i bygningen hvor Henrik Ibsen arbeidet som apotekermedhjelper, og hvor han skrev sitt aller første skuespill «Catilina». Opplev det originale apoteket hvor Ibsen jobbet i sine ungdomsår. Åpent fra kl. 11.00-16.00 med guidete omvisninger hver hele time. 

Sjøfartsmuseet i Aust-Agder - Et helt nytt sjøfartsmuseum så dagens lys i Hasseldalen i april 2015. Museet ligger i naturskjønne omgivelser i Hasseldalen, med moderne lokaler vendt ut mot Vikkilen. I Hasseldalen har det vært verft og rederivirksomhet i over 150 år. Hasseldalens og Aust-Agders viktige sjøfartshistorie blir i dag fortalt i museet. Åpent fra kl. 11.00-16.00. 

Grimstad kirke - På et av byens utsiktspunkt finner dere vakre Grimstad Kirke. Kirken er en korskirke bygget i 1881, og er blant landets største trekirker med sine 1125 plasser. På Kirkeheia finner dere også et minnesmerke over falne soldater under 2. verdenskrig, "Mor Norge snder sine sønner ut" laget av Kyllingstad. Kirken er åpen fra 11.00-16.00. 

Guidet tur på «stinter og smau» i sentrum - Opplev alle sjarmerende stinter og smau i sentrum. Kommunen har merket mange av snarveien i sentrum, og guide Frode Mindrebø tar dere med på en fin runde. Turen starter kl. 13.00 og varer ca. to timer. Plassbegrensning på 30 personer. Oppmøte på Terje Vigen brygga. 

Båttur med Østerøy - Bli med badebåden Østerøy på tur i Grimstadskjærgården. Turen varer ca en time. Tidspunkt ikke klart. Avgang fra Torskeholmen. Det er plass til 43 personer ombord. Førstemann til mølla gjelder. 

Gratis båtleie på turistkontoret - Lån en 15 fots jolle med 8 hk gratis i to timer. Du må selv kjøpe bensin. Vi har fire båter til utlån. Du må være over 18 år for å låne båt. Førstemann til mølla gjelder her også. Turistkontoret har åpent mellom 10.00-16.00 denne dagen. 

Gratis sykkelleie på turistkontoret - Lån en sykkel og få gode tips til hvor du kan legge sykkelturen din i Grimstad. Vi har 20 sykler. Førstemann til mølla gjelder her også. Turistkontoret har åpent mellom 10.00-16.00 denne dagen. 

Dato: 

Lørdag, 26 mai, 2018 - 11:00 til 16:00

Sted: 

Ibsen-museet og Sjøfartsmuseet

Pris: 

Gratis