APROPOS IBSEN: Ibsens barn

Premiere i Grimstad kulturhus 7. februar! I teaterforestillingen «Ibsens Barn» vendes fokuset mot barna i Henrik Ibsens forfatterskap.

Arendals Dramatiske Selskab, i samarbeid med Ibsen-museet og Teaterets Venner Grimstad, har i februar 2018 gleden av å vise teaterstykket «Ibsens barn» Regissør er Bjørg Øygarden. Stykket er skrevet av Catrine Telle og Ivar Tindberg.

«Ibsens barn» er et spennende teaterstykke, der forfatterne har satt sammen og diktet videre på fire sentrale stykker av Henrik Ibsen; «Et dukkehjem», «Fruen fra havet», «Lille Eyolf» og «Vildanden».

Det uvanlige her er at det er barna i disse stykkene som spiller hovedrollene. Gjennom deres lek og samspill skimter vi de voksnes handlinger, og barna prøver som best de kan å manøvrere i de dramaene som utspiller seg rundt dem. Dette er skildret rørende, tankevekkende og med atskillig humor.

Å se disse kjente historiene gjennom barns øyne vil være et friskt pust for Ibsen-elskere og underholdende for nye seere.

Seks voksne skuespillere, alle med lang erfaring fra scenen, spiller alle stykkets 21 roller.

Med norgesmester i litteraturformidling, forfatter og nevropsykolog Bjørg Øygarden i registolen blir dette et gripende teaterstykket der troverdige rolletolkninger er i fokus. Bjørg har god erfaring fra regi, og har tidligere regissert publikumsfavoritter som Vikarevyen (2017) og Festen (2014)

I skuespillerstaben er det kjente og rutinerte amatørskuespillere som er gode på å formidle fra scenen:

Fred Arthur Asdal har lang fartstid fra scenen, selv om han de siste årene har løpt, syklet og svømt en del. Fred Arthur fikk gode omtaler som revyartist i Vikarevyen (2017) og som den ufordragelige broren Michael i Festen (2014). Han har også vunnet NM-bronse i teatersport.

Ingvild Velure er en allsidig skuespiller og er den av oss som har mest erfaring i å spille mange ulike sentrale karakterer i ett og samme stykke (Myrna Vep 2013 og 2015). Hun har gjort flere gode hovedroller, blant annet som Helena i En midtsommernattsdrøm (2012) og tittelrollen i Peter Pan (2005)

Olav Johansen er en dyktig skuespiller med et lunt komisk talent. Hans siste store rolle var i ”Kon Tiki 2 – Thor Heyerdahl i landet under havet” (2016) der han spilte en av mannskapet. Olav har evnen til å fylle scenen der han er, uansett om han har en stor eller liten rolle. Selv om han er god på å skape humor (Han også har NM-bronse i teatersport) klarer Olav å vise alvor og tyngde i sine rolletolkninger, noe vi fikk se da han gjorde hovedrollen i Festen (2014) og Døden på Nilen (2013)

Beate Alfsdatter Myhren var initiativtaker og revyartist i Vikarevyen (2017) – til publikums store glede. Hun er rutinert på scenen og gjør gode rolletolkninger både i hovedroller som Espen Askeladden (Askeladden og de gode hjelperne, 2014) og Golde (Spelemann på taket, 2005) og sentrale biroller som svikende flåtemannskap (Kon Tiki 2 – Thor Heyerdahl i landet under havet, 2016) og Fru Thénardier (De elendige, 2008).

Øyvind Henriksen har gjort mange spennende roller igjennom årene. Blant annet i hovedrollen som Herr Nellemann i Den svevende jomfru (2014) og som Lord Fuckingham i De tre musketerer (2010). Øyvind er god på komikk, samtidig som han håndterer det seriøse teater, noe vi fikk se da han spilte faren i Festen (2014).

Heidrun Sangvik spilte våren 2017 Pinocchio i Arendal kulturhus. Hun har spilt aktivt med ADS siden 2005 og er også kjent fra hovedroller som Jacqueline de Severac (Døden på Nilen, 2013) og Hermia (En midtsommernattsdrøm, 2012). Heidrun er i tillegg produsent og kostymeansvarlig for ”Ibsens barn”

Musiker og organist Halvor Martins står for levende musikk under forestillingen.

Øyvind Mossing har ansvaret for scenografien, så her blir ingenting overlatt til tilfeldighetene. Sammen med et godt produksjonsteam vil alle disse sørge for at dette blir en uforglemmelig teateropplevelse.

Premiere i Grimstad kulturhus onsdag 7. februar 2018. Forestillinger i Arendal kulturhus 14-16. februar 2018.

Forhåndssalg av billetter til premieren: https://pay.ebillett.no/velg_antall.php?p_id=240&arrnr=9829&kanal=fw

 

Dato: 

Onsdag, 7 februar, 2018 - 19:00 til 21:00

Sted: 

Grimstad kulturhus, Storgata 33, Grimstad

Pris: 

230,-/190,- kr