APROPOS IBSEN: Liv eller død – Terje Vigen

forestilling med Inger-Helen Kilsti

I dag er det ikke vi, men mennesker fra andre himmelstrøk enn våre som legger ut på farefulle reiser for å berge seg og sin familie. Er det disse menneskene som er vår tids Terje Vigen-er? Muligens har vi i Norge i dag lite til felles med helten og ligner kanskje mer den engelske offiseren enn vi liker å tenke på?

 

Forestillingen setter fokus på litteratur og dikt som en viktig stemme i dagens samfunnsdebatt. Diktet fremføres i sin helhet, og aktualiserer Ibsens diktning ved å plassere diktet i en kontekst som de fleste kjenner igjen fra dagens nyhetsbilde. 
 

Diktet Terje Vigen er det mange som kjenner godt. Henrik Ibsen skrev diktet for omtrent 150 år siden, og hendelsene i diktet ligger rundt to hundre år tilbake i tid. En tid der mennesker i Norge led under internasjonale konflikter, og fattigdom og sult var en del av hverdagen. Diktet har hatt stor betydning i nasjonsbyggingen: Den norske los, altså Norge, er stormaktene moralsk overlegen.

 

Inger-Helen Kilsti har en bred internasjonal skuespillerutdannelse, og teaterteoretisk utdanning fra Universitetet i Oslo og Høgskolen i Agder. Hun har vært skuespiller i klovneteateret KiSaCo og turnert i Europa, og opptrådt i Amerika og Russland.  Hun har erfaring som skuespiller og manusutvikler og har utviklet flere forestillinger for ulike målgrupper og turnert med disse i Den kulturelle skolesekken.

 

Produksjonen er utviklet med støtte fra Norsk Forfattersentrum, Vest-Agder fylkeskommune og Aust-Agder bibliotek og kulturformidling.

Dato: 

Tirsdag, 21 mars, 2017 - 19:00 til 20:30

Sted: 

Ikke avklart

Pris: 

100 kr