Tilbud for grupper

Ønsker du et museumsbesøk eller en byvandring for din gruppe? Vi har et godt og variert Ibsen-program.

Gruppeprogrammene tilbys året rundt. Gruppen må være på minimum 10 personer, og programmet bookes gjennom Grimstad turistkontor på telefon: 37 25 01 68, eller e-post: turistkontoret [at] grimstad.kommune.no

. Web: www.visitgrimstad.com.

Grimstad bys museer har skjenkerett for salg av øl og vin til lukkede selskaper ved våre museumsarenaer. Dette kan bestilles i forbindelse med gruppeturer.

Byvandring med tema: IBSEN

Henrik Ibsen kom til Grimstad vinteren 1843/44 for å gå i lære hos apoteker Reimann. Han ble her i seks år, og da han reiste våren 1850 var det som forfatter av skuespillet Catilina. På byvandringen besøker vi sentrale Ibsen-steder i Grimstad. Byvandringen har hovedfokus på Ibsens tid i Grimstad, og på hva som kan ha inspirert Henrik Ibsen til å skrive mens han bodde her.

Vi stopper ved Reimanngården, Bietorvet og Terje Vigens brygge. Vandringen foregår i flatt terreng og egner seg for alle som kan holde normal ganghastighet. Det er vanskelig å komme inn i Ibsen-museet med rullestol. I dette tilbudet er det mulig å inkludere Grimstads spesialitet ”Porke”, Norges beste skolebrød, som en del av pakken.

Anbefalt varighet: 90 – 120 minutter
Minimum: 60 minutter

Byvandring med tema: DIKTERBYEN

Grimstad er Henrik Ibsens og Knut Hamsuns by. Det finnes mange spor etter de verdensberømte dikterne i byen – og Grimstad har satt spor i deres dikting. På byvandringen besøker vi sentrale steder og omtaler opplevelser som kan ha hatt betydning for senere diktning.

Vi stopper ved Reimanngården, Bietorvet, Terje Vigens brygge, “Hamsuns” postkasse og biblioteket. Vandringen foregår i flatt terreng og egner seg for alle som kan holde normal ganghastighet. I dette tilbudet er det mulig å inkludere Grimstads spesialitet ”Porke”, Norges beste skolebrød, som en del av pakken.

Anbefalt varighet: 60-90 minutter
Minimum: 60 minutter

 

Guiding på museum: IBSEN-MUSEET

Henrik Ibsen kom til Grimstad vinteren 1843/44 for å gå i lære hos apoteker Reimann. Han ble her i seks år, og da han reiste våren 1850 var det som forfatter av skuespillet Catilina. Gruppen følges av en guide og får se det originale apoteket og vaktstuen. Guiden forteller spennende historier om Grimstad og Ibsens tid i Grimstad.

Varighet: 45 minutter