Våre gruppetilbud

Grimstad bys museer tilbyr byvandringer, parkvandringer, omvisning på museene og foredrag for grupper. Les mer om alle våre gruppetilbud her. Gruppeprogrammene tilbys året rundt. Gruppen må være på minimum 10 personer, og programmet bookes gjennom Grimstad turistkontor på telefon: 37 25 01 68, eller e-post: turistkontoret [at] grimstad.kommune.no. Web: www.visitgrimstad.com.

Grimstad bys museer har skjenkerett for salg av øl og vin til lukkede selskaper ved våre museumsarenaer. Dette kan bestilles i forbindelse med gruppeturer.

Byvandring med tema: IBSEN

Henrik Ibsen kom til Grimstad vinteren 1843/44 for å gå i lære hos apoteker Reimann. Han ble her i seks år, og da han reiste våren 1850 var det som forfatter av skuespillet Catilina. På byvandringen besøker vi sentrale Ibsen-steder i Grimstad. Byvandringen har hovedfokus på Ibsens tid i Grimstad, og på hva som kan ha inspirert Henrik Ibsen til å skrive mens han bodde her.

Vi stopper ved Reimanngården, Bietorvet og Terje Vigens brygge. Vandringen foregår i flatt terreng og egner seg for alle som kan holde normal ganghastighet. Det er vanskelig å komme inn i Ibsen-museet med rullestol. I dette tilbudet er det mulig å inkludere Grimstads spesialitet ”Porke”, Norges beste skolebrød, som en del av pakken.

Anbefalt varighet: 90 – 120 minutter
Minimum: 60 minutter

TERJE VIGEN for grupper

Skreddersy opplegget gjennom å sette sammen ulike moduler fra vår spennende «Terje Vigen-meny»!

Diktet Terje Vigen er for mange et kjent og kjært dikt. Det episke diktet bygger på historier fra Sørlandet under Napoleonskrigene og kornblokaden fra 1808 til 1811. Diktet skildrer den personlige tragedien til Terje Vigen og hvordan han endelig finner fred. Terje Vigen ble skrevet av Henrik Ibsen i 1861. I årets nyhet i gruppeprogrammet har vi latt oss inspirere av diktet og dets historiske kontekst.

Her kan gruppen være med på å skreddersy opplegget gjennom å sette sammen ulike moduler fra vår spennende «Terje Vigen-meny». Gruppen kan være med på alt fra heldagsopplevelse med seiltur i Terje Vigens rike med egen Terje Vigen matpakke om bord, til kortere opplegg med spesialomvisning på sjøfartsmuseet med fokus på Napoleonskrigene, losyrket og sjømannsyrket på tidlig 1800-tall. Vi byr på muligheten for opplesning av Ibsens sterke dikt, «Terje Vigens fish’n chips-burger» og Terje Vigen quiz. Velkommen til unike opplevelser med kvalitet i høysetet!

 

Byvandring med tema: DIKTERBYEN

Grimstad er Henrik Ibsens og Knut Hamsuns by. Det finnes mange spor etter de verdensberømte dikterne i byen – og Grimstad har satt spor i deres dikting. På byvandringen besøker vi sentrale steder og omtaler opplevelser som kan ha hatt betydning for senere diktning.

Vi stopper ved Reimanngården, Bietorvet, Terje Vigens brygge, “Hamsuns” postkasse og biblioteket. Vandringen foregår i flatt terreng og egner seg for alle som kan holde normal ganghastighet. I dette tilbudet er det mulig å inkludere Grimstads spesialitet ”Porke”, Norges beste skolebrød, som en del av pakken.

Anbefalt varighet: 60-90 minutter
Minimum: 60 minutter

Guiding på museum: IBSEN-MUSEET

Henrik Ibsen kom til Grimstad vinteren 1843/44 for å gå i lære hos apoteker Reimann. Han ble her i seks år, og da han reiste våren 1850 var det som forfatter av skuespillet Catilina. Gruppen følges av en guide og får se det originale apoteket og vaktstuen. Guiden forteller spennende historier om Grimstad og Ibsens tid i Grimstad.

Varighet: 45 minutter