Kafé / Butikk

Norsk hagebruksmuseum har kafé med byens beste vafler. Det er ikke få som har bedt om oppskriften, så den deler vi gjerne ut litt lenger ned, sammen med svigermors oppskrift på våre supergode sveler fra Sunnmøre. Vaflene serveres med seterrømme og jordbærsyltetøy.  I tillegg til vafler og sveler selges kaffe, te, kakao, smoothie, vann, iskrem og lokalpresset eplemost fra Puntervold.

På Norsk hagebruksmuseum har vi også en museumsbutikk med salg av bøker og andre artikler.

Vi aksepterer både kort og kontakt i kafeen og butikken. 

Nystekte vafler
Nystekte vafler

Vafler

Smelt 200 gr margarin.
12 egg og 5 dl sukker piskes godt.
2 l surmelk og 2 l h-melk røres lett inn,
3 ts bakepulver og 3 ts kardemomme
blandes inn i litt hvetemel og blandes inn i røren
sammen med mer hvetemel og smeltet margarin.

Vaffeljernet pensles med smeltet margarin eller sprayes med olje.

Sveler

4 egg og 3,5 dl sukker piskes godt.
1 l surmelk røres lett inn i deigen.
2 ts natron og 1 liten ts hjortetakksalt
blandes i litt hvetemel og blandes inn i røren
sammen med mer hvetemel. Deigen skal være tykk.

Takken smøres med olje, ikke margarin.