Skoletilbud

FOR  GRUNNSKOLEN

Ønsker du et skolebesøk? Ta kontakt med Jakob Tønnessen på telefon: 94 12 82 82 eller e-post: jakob.haavik.tonnessen [at] aama.no

Norsk Hagebruksmuseum

Skolebesøk på Norsk Hagebruksmuseum er gratis for alle elever i grunnskolen.

1.-10.trinn

Et besøk på Norsk Hagebruksmuseum gir innsikt i spennende tema som knytter seg til hagebrukets historie. Elevene vil få en introduksjon om museet og området Dømmesmoen, og får utforske museets tre utstillinger ”Et eventyr om rips og rabarbra”,  ”Bier og blomster. Det økologiske samspillet”, og ”I krukke, glass, boks og flaske”  på egenhånd.

Opplegget tilpasses det enkelte klassetrinn.

Varighet: 45 minutter

 

5.-7.trinn

Blomster og grønt i maten

Planter har alltid vært brukt til mat, men også til hudpleie, medisin, gift, eller foredlet til klær. I nødstider var folk utrolig oppfinnsomme i bruken av ulike planter som erstatning for matvarer de manglet.

Elevene blir vist bilder av plantene de skal lete etter, og samler etterpå spiselige planter i parkanlegget på Dømmesmoen sammen med museumsformidleren. Plantene brukes etterpå i matlaging.

Elevene er også innom Ibsens urtehage, en samling planter som viser hva som var vanlig til medisinsk bruk i Grimstad på 1800-tallet. Utgangspunktet er de latinske plantenavnene som står på krukker og skuffer på Ibsen-museet i Grimstad, der Henrik Ibsen var apotekerlærling fra 1847-1850.

Varighet: 2 klokketimer

 

FOR VIDEREGÅENDE SKOLE

For videregående skole tilbyr vi fem ulike byvandringer, to parkvandringer, samt omvisning på våre tre museer. Alle elever betaler 50% av prisen for våre gruppeprogram. Opplegget må  bookes gjennom Grimstad turistkontor på telefon: 37 25 01 68, eller e-post: turistkontoret [at] grimstad.kommune.no. Web: www.visitgrimstad.com.

Parkvandring med tema: HAGEBRUK

Parkvandringen går gjennom deler av det praktfulle hageanlegget på Dømmesmoen. Elevene får se rosene, dammen, eika, ”gamlebygget”, staudene og Ibsens urtehage. Parkvandringen inkluderer også en presentasjon inne på museet, hvorpå elevene kan utforske museets utstillinger på egenhånd. Les mer her.

Parkvandring med tema: SPISELIGE BLOMSTER OG PLANTER

Parkvandringen foregår i det praktfulle hageanlegget på Dømmesmoen, med fokus på det spiselige. Etter vandringen går vi inn i museet, hvor elevene får se lysbilder av andre spiselige blomster og planter, samt tips om hvordan disse kan benyttes i matlaging. Les mer her.

Guiding på: NORSK HAGEBRUKSMUSEUM

Under besøket på Norsk Hagebruksmuseum vil elevene vil få en introduksjon om Dømmesmoen og museet, før de kan bevege seg rundt i museets utstillinger på egenhånd. Les mer her.