Våre gruppetilbud

Grimstad bys museer tilbyr byvandringer, parkvandringer, omvisning på museene og foredrag for grupper. Les mer om alle våre gruppetilbud her. Gruppeprogrammene tilbys året rundt. Gruppen må være på minimum 10 personer, og programmet bookes gjennom Grimstad turistkontor på telefon: 37 25 01 68, eller e-post: turistkontoret [at] grimstad.kommune.no. Web: www.visitgrimstad.com.

Grimstad bys museer har skjenkerett for salg av øl og vin til lukkede selskaper ved våre museumsarenaer. Dette kan bestilles i forbindelse med gruppeturer.

Parkvandring med tema: HAGEBRUK

Grimstad har lenge hatt et klima som har vært gunstig for frukt-, bær-, og grønnsaksproduksjon/foredling.  Norsk Hagebruksmuseum holder til i vakre omgivelser på Dømmesmoen, og forteller om deler av hagebrukets historie i Grimstad.

Parkvandringen går gjennom deler av det praktfulle hageanlegget på Dømmesmoen. Vi får se rosene, dammen, eika, ”gamlebygget”, staudene og Ibsens urtehage. Parkvandringen inkluderer også en presentasjon inne på museet, hvorpå gruppen kan utforske museets utstillinger på egenhånd. Her finnes utstillinger om Fuhrs vinproduksjon i Grimstad, om konservesindustrien i Grimstad, og om det økologiske samspillet mellom bier og blomster.

I dette tilbudet er det mulig å inkludere kaffe med vaffel som en del av pakken. Parkvandringen foregår i blandet terreng, og krever normal bevegelighet. Utilgjengelig for rullestolbrukere. Inne i museet befinner alt seg på én flate, og er tilgjengelig for alle.

Anbefalt varighet: 90-120 minutter
Minimum: 90 minutter

 

Guiding på: NORSK HAGEBRUKSMUSEUM

Grimstad har lenge hatt et klima som har vært gunstig for frukt-, bær-, og grønnsaksproduksjon/foredling.  Norsk Hagebruksmuseum holder til i vakre omgivelser på Dømmesmoen, og forteller om deler av hagebrukets historie i Grimstad. Dømmesmoen har en lang historie, og er et spennende område med gravhauger, turområder og et vakkert parkanlegg.

Gruppen vil få en introduksjon om Dømmesmoen og Norsk Hagebruksmusem, før de kan bevege seg rundt i museets utstillinger på egenhånd. Her finnes utstillinger om Fuhrs vinproduksjon i Grimstad, om konservesindustrien i Grimstad, og om det økologiske samspillet mellom bier og blomster.

I dette tilbudet er det mulig å inkludere vaffel og kaffe, et glass øl eller vin, eller eplemost fra Puntervold som en del av pakken. Inne i Norsk Hagebruksmuseum befinner alt seg på én flate, og er tilgjengelig for alle.

Anbefalt varighet: 45-60 minutter
Minimum: 45 minutter