Våre gruppetilbud

Grimstad bys museer tilbyr byvandringer, parkvandringer, omvisning på museene og foredrag for grupper. Les mer om alle våre gruppetilbud her. Gruppeprogrammene tilbys året rundt. Gruppen må være på minimum 10 personer, og programmet bookes gjennom Grimstad turistkontor på telefon: 37 25 01 68, eller e-post: turistkontoret [at] grimstad.kommune.no. Web: www.visitgrimstad.com.

Grimstad bys museer har skjenkerett for salg av øl og vin til lukkede selskaper ved våre museumsarenaer. Dette kan bestilles i forbindelse med gruppeturer.

Byvandring Sjøfartsbyen
Byvandring Sjøfartsbyen

Byvandring med tema: SJØFARTSBYEN

Grimstad er en av verdens største sjøfartsbyer i forhold til innbyggertall. Sjøfartsvirksomheten har vært sentral i hele byens historie, og er fortsatt en viktig del av Grimstads næringsgrunnlag. Byvandringen tar deg med gjennom Grimstads gater, hvor vi ser på gamle og nye bygninger og steder som har hatt betydning for byen og sjøfarten.

Vi stopper ved Oddenområdet, Terje Vigens brygge, Smith Petersens brygge, Biodden og Hasseldalen. Vandringen avsluttes på sjøfartsmuseet. Vandringen foregår i flatt terreng og egner seg for alle som kan holde normal ganghastighet. I dette tilbudet er det mulig å inkludere Grimstads spesialitet ”Porke”, Norges beste skolebrød, som en del av pakken.Det er også mulig å kombinere byvandringen med et måltid i museets kafé i Hasseldalen, som drives av Smag & Behag. 

Anbefalt varighet: 75-90 minutter
Minimum: 75 minutter

Guiding på: SJØFARTSMUSEET

Sjøfartsmuseet i Aust-Agder er et helt nytt museum, som formidler regionens spennende sjøfartshistorie. Museet ligger i Hasseldalen – et sted med lange tradisjoner for skipsbygging. På sjøfartsmuseet er det utstillinger, kafé og museumsbutikk.

Gruppen får først en introduksjon i de historiske omgivelsene Hasseldalen på utsiden av museet. Her står bygninger fra seilskutetida  den dag i dag. Deretter får gruppen utforske museets utstillinger «...har hvide Seil os bragt» og "Morten Smith Petersen og Hasseldalen - veien til moderne skipsfart".

Vi anbefaler et måltid i museets kafé Smag & Behag etter omvisningen. Kafeen har en spennende maritim meny. 

Anbefalt varighet: 60-120 minutter
Minimum: 60 minutter